Op een heuveltop in de Limousin, aan de rand van een miniscuul slaperig Frans dorpje, ligt anderhalve hectare wild land. Ongeschonden bos op een helling leidt via glooiende grashellingen naar een groen dal. Daar vindt een kabbelend beekje haar weg naar de rivier de Dordogne. Het is hier waar ons  thuis moet komen te staan. Een groene uitvalbasis voor avonturen in het wild.

In 2018 vertrokken we op ons grootste avontuur tot dusver : een zoektocht naar de ultieme plek voor ons earthsip-inspired ecohuis. Scandinavië was meer dan prachtig, maar we vreesden de lange donkere winters. Duitsland voelde te afstandelijk. Spanje leek ons te droog. In het prachtige gevarieerde Franse landschap vonden we ons thuis.

Een half ingegraven hobbit-huis met houtgestookt bad in het bos, een grote moestuin en een berg kippen. Ons stulpje zal voorzien worden van hoge ramen waarachter bananenbomen en tomatenplanten groeien, een begroeid dak vol zonnepanelen, en muren besmeerd met klei.
Het moet alleen allemaal nog even gebouwd worden.

De beste avonturen verlopen nooit zoals gepland. Zo ook de realisatie van dit ecologische paradijs. We spraken met burgemeesters en architecten, verdiepten ons in low-impact bouwen en maakten alvast grootse plannen voor een douchewand vol rotsen en varens.
Volg hier de laatste ontwikkelingen, plannen en hick-ups op weg naar het groene paradijs !

%d bloggers like this: