Op een heuveltop in de Limousin, aan de rand van een miniscuul slaperig Frans dorpje, ligt anderhalve hectare wild land. Ongeschonden bos op een helling leidt via glooiende grashellingen naar een groen dal. Daar vindt een kabbelend beekje haar weg naar de rivier de Dordogne. Het is hier waar ons  thuis moet komen te staan. Een groene uitvalbasis voor avonturen in het wild.

In 2018 vertrokken we op ons grootste avontuur tot dusver : een zoektocht naar de ultieme plek voor ons earthsip-inspired ecohuis. Scandinavië was meer dan prachtig, maar we vreesden de lange donkere winters. Duitsland voelde te afstandelijk. Spanje leek ons te droog. In het prachtige gevarieerde Franse landschap vonden we ons thuis.

Ons stulpje zal voorzien worden van een begroeid dak vol zonnepanelen, hoge ramen waarachter bananenbomen en tomatenplanten groeien, en muren besmeerd met klei. Een half ingegraven hobbit-huis met uitzicht over de vallei, een houtgestookt bad in het bos, en een grote moestuin plus kippenfamilie.  
Het moet alleen allemaal nog even gebouwd worden!
De beste avonturen verlopen nooit zoals gepland – zo ook de realisatie van dit ecologische paradijs. We spraken in ons beste Frans met burgemeesters en architecten, verdiepten ons in low-impact bouwen en maakten alvast grootse plannen voor een douchewand vol rotsen en varens. Niet iedereen was het eens met onze plannen en er was hier en daar wat overredingskracht nodig, maar inmiddels is onze bouwaanvraag goedgekeurd en gaan we binnen 2 jaar van start met de bouw! We realiseren ons dat we pas aan het begin staan van dit gigantische avontuur en zijn ontzettend benieuwd wat we onderweg allemaal tegen gaan komen.

Onder de categorie ‘ecohuis‘ lees je op onze blog binnenkort alle laatste ontwikkelingen, plannen en hick-ups op weg naar het groene paradijs !

Meer lezen over onze bouwplannen en ons steunen bij ons doel kan ook middels onze crowdfunding.

%d bloggers like this: