HET GROENE NEST

Wie eenmaal dichtbij de natuur heeft geleefd, wil eigenlijk nooit meer terug. En dat hoeft gelukkig ook niet!

Toen we na ruim een half jaar reizen – eigenlijk heel onverwacht – in Frankrijk het perfecte stuk grond vonden voor ons toekomstige eco-huis, wogen we onze opties af en besloten dat tijdelijk terugkeren naar Nederland de volgende stap zou zijn in ons avontuur.

In de maanden die volgden zetten we alles in gang om een geschikt plekje op Nederlandse bodem te vinden, van waaruit we een aantal jaar kunnen sparen voor onze droom ; schuldenvrij een zelfvoorzienende woonplek opbouwen dichtbij de natuur.

Maar een huis, in de stad – dat is wel even iets anders dan wisselende parkeerplekken op bergen en in bossen! Alsof het universum ons een handje hielp, kregen we de perfecte compacte mini-woning aangeboden in het rustige en groene Warmond. Dichtbij het voor ons vertrouwde Leidse leven, ver weg van alle drukte en beton.

Stukken boomstam vonden hun weg met ons mee ‘terug’ vanuit Duitsland. Franse varens en rotsplantjes reisden het laatste deel van ons nomaden-bestaan mee in de keukenkastjes. We beplakten een volledige muur met een oude kronkelende boom op fotobehang, en ook in Warmond zelf vonden we prachtige boomtakken die we gebruikten als lamp en kattenspeeltuin.

Voeg daar een flinke verzameling planten in alle soorten en maten aan toe, en je waant je echt buiten! Een groen nest in de stad.

We denken dat het wel aardig gelukt is om buiten naar binnen te halen, al zijn we natuurlijk nog steeds het liefst in de open lucht, omringd door alles wat buiten leeft. Gelukkig is er hier prachtige natuur om de hoek : als je weet waar je moet kijken vind je overal stukjes wildernis.
PS. Heb je onze vernieuwde website al gezien?  Waar we tijdens onze reizen veel te druk waren met genieten en gewoon ‘zijn’, zullen we vanaf nu beetje bij beetje al onze verhalen en avonturen met je delen. Bovendien valt er ook in Nederland genoeg moois te ontdekken en te beleven! We laten je graag de mooiste plekjes zien, zodat je er zelf op uit kunt gaan óf helemaal tot rust kunt komen bij betoverende natuurbeelden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: